Мачанка з грибів по-ясіняньськи
- 500 г свіжих білих грибів (або шампіньйонів)
- 80 г масла вершкового
- 1 ст. ложка борошна, 100 г сметани
- 100 г вершків
- 200 г молока
- спеції – за смаком.
Гриби помити або протерти і нарізати тонкими пластинами.
Вершкове масло розігрівають на сковороді, додають борошно і, постійно помішуючи, смажать до золотистого кольору. Потім невеликими порціями доливають молоко, швидко розмішують і варять до утворення однорідної маси (густої, як сметана). Додають вершки.
Гриби дрібно нарізають і тушкують на вершковому маслі до готовності, потім змішують із соусом і варять 5 хвилин. В кінці додають 100 г сметани. Заправляють перцем, сіллю. Готову мачанку подають гарячою з хлібом або картопляним пюре.
Відгуки про нас