Кіфлики по-австрійськи
По-австрійськи раціональні у виготовленні і дуже смачні: крихке пісочне печиво з тонким мигдалевим присмаком і ванільним ароматом. Півгодини роботи + 25 хвилин на випікання – і вони готові.
Нам знадобиться:
- 100 г горіхової суміші будь-якої, головне, щоб у ній був мигдаль
- 200 г маргарину
- 300 г борошна
- 2 яєчні жовтки
- 100 г цукру – в масу
- 100 г цукру-пудри + пачка ванільного цукру – для обсипки
- дрібка солі (якщо готова горіхова суміш не солена, якщо солена – сіль додатково не кладемо)
- Пом’яклий маргарин ріжемо на кубики і додаємо до борошна.
- Сюди ж цукор, яєчні жовтки і дрібно помелені горіхи (і сіль, якщо горіхи в нас несолені)
- Замішуємо тісто. Спочатку воно видасться нам сухим, це нормально. Місимо його доти, поки маргарин остаточно не пом’кне і тісто не почне триматися купи. Воно і далі має залишатися досить сухим.
- Загортаємо його у плівку і кладемо в холодильник хвилин на 15.
- Виймаємо з холодильника, трохи промісимо і починаємо від загальної маси відщипувати однакові шматки тіста і формувати з них кульки.
- Кульки долонею розкачуємо на тонкі циліндри товщиною в палець і формуємо з них кіфлики-підківки.
- Викладаємо всі на змащене маргарином деко і випікаємо в заздалегідь нагрітій печі 25 хвилин при температурі 180 г.
- Ще гарячими добре посипаємо їх сумішшю цукру-пудри і ванільного цукру.
Відгуки про нас