Кіфлики закарпатські
На 50 кіфликів:
Для тіста
- 500 г борошна,
- 250 г маргарину,
- 4 жовтки,
- сметана або кефір, скільки вбере тісто (зазвичай не більше 150-200 г),
- 2 ст. ложки цукру,
- дрібка солі
- 50 г вершкового масла
Для начинки:
- 250 г мелених грецьких горіхів,
- 4 білки, 1 ст. ложка цукру
Обсипка: 100 г цукру-пудри + ваніль
- Даємо маргарину трохи пом’якнути (але не до рідкого стану, ріжемо його на кубики і додаємо в борошно. Сюди ж цукор і сіль – і все разом розтираємо на крихти.
- Додаємо чотири жовтки і потроху підливаючи кефір замішуємо однорідне тісто.
- Формуємо з тіста не кулю, а рівний акуратний валик, і розрізаємо його на 5 рівних частин.
- Розкачуємо кожну на коло або квадрат. У нас має вийти 5 листів товщиною 1,5 см.
- Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо ним усі листи. Складаємо їх один на один, скручуємо в рулет, завертаємо в плівку – і в холодильник на 40 хвилин
- Тим часом готуємо горіхову начинку. 250 г горіхів мелемо надрібно. Збиваємо білки з цукром на тверду піну, додаємо горіхи і добре розмішуємо.
- Виймаємо тісто з холодильника. Кожен лист трохи місимо, формуємо з нього валик. У нас має вийти 5 валиків.
- Беремо один валик і ділимо його на десять рівних частин (або спочатку навпіл, а потім кожну половину ще на п’ять, кому як легше). Формуємо десять однакових кульок і кожну розкачуємо на овал.
- Наповнюємо овали начинкою і закручуємо. Викладаємо на деко зі змащеною фольгою.
- Беремо наступний валик і так само – поки не закінчиться тісто і начинка. Має вийти 50 кіфликів.
Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Відгуки про нас