Рокот-крумплі
Рокот-крумплі (листкова картопля) – дуже смачна, поживна страва, яка готується з простих і усім звичних продуктів. Крумплі – це картопля, як її, тут в Закарпатті, так часто називають.
Склад: картопля “в мундирі” середнього розміру, відварені яйця, копчена якісна ковбаса, сметана, сіль, перець, вершкове масло (при бажанні).
Як готується:
Картоплю відварити в мундирі до напівготовності, очистити і нарізати невеликими кружечками, викласти у жароміцну каструлю або глибоку форму. Це буде 1-й шар.
Потім 2-й шар: варені яйця, нарізають кружками, і укладають не дуже щільно і дуже обережно, щоб не випадав жовток, перчать.
Третій шар – ковбаску нарізати також кружечками і викласти поверх яєць.
4-й шар – залити блюдо сметаною змішаної з сіллю і перцем, зверху посипати натертим сиром і відправити в духовку на 15-20 хв. до появи золотистої скоринки.
Перед подачею найкраще дати рокіт-крумплі трохи настоятися, для найбільш ніжного і приємного смаку.
Відгуки про нас