Сир вурда
Різновид овечого сиру.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Сироватку після приготування сичужного сиру, залити у каструлю і нагріти до температури приблизно 50 градусів.
2. До гарячої сироватки влити молоко і продовжити повільно нагрівати.
3. Коли на поверхні утвориться біла піна потрібно помішуючи суміш дерев’яною лопаткою пройтись по дну, слідкуючи щоб молоко яке осяде на пригоріло.
4. При подальшому повільному нагріванні зверху утвориться шар сиру відділившись від прозорої сироватки. Потрібно слідкувати щоб суміш не закипіла, тому що це вплине на якість сиру. При правильному нагріві сир буде ніжніший і його буде більше.
5. Готовий сир вибрати шумівкою у друшляк, щоб сир був більш ніжніший можна не відтискати усю сироватку.
6. Сир вурда довго не зберігається тому його потрібно використовувати. Вурда солодкий ніжної консистенції добре підходить на приготування соусів, кремів, солодощів, різноманітних паст. Для довшого зберігання його можна заморозити.
Відгуки про нас