Торгоня
Торгоня – одна з найдавніших борошняних страв.
Склад: борошно, яйця, сир, цибуля, червоний мелений солодкий перець, перець свіжий солодкий, помідори свіжі, сіль, зелень петрушки або кропу, вода.
Як готується:
У борошно збиті яйця, додають сіль, замішують круте тісто і залишають для вистоювання і підсушування на 2,5-3 години.
Потім тісто невеликими шматочками натирають на тертці з отворами 3-4 мм. Крупу-торгоню, що утворилася при натиранні тіста, висушують в духовці до світло-жовтого кольору, стежачи, щоб вона не підгоріла.
Висушену торгоню кладуть у широку каструлю з великою кількістю гарячого жиру і на помірному вогні пsдрум’янюють, солять, додають дрібно нарізану цибулю. Смажать 1-2 хвилини, висипають червоний мелений солодкий перець, швидко розмішують і відразу заливають приготованим окропом.
Потім до торгоні додають нарізану кубиками свіжий солодкий перець і нарізані кубиками ошпарені свіжі помідори, з яких знята шкірка і дають закипіти.
Після цього каструлю прикривають кришкою, ставлять в помірно розігріту духовку і тушкують (не помішуючи) приблизно 20 хвилин. В кінці гасіння додають дрібно нарізану зелень петрушки або кропу.
Готова торгоня повинна бути м’якою і розсипчастою.
Відгуки про нас