+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Перкельт по-Берегівського


Складові:

- 800 г яловичини
- 3-4 цибулини
- 7-8 картоплин - 50 г смальцю
- 1 стручковий перець солодкий
- 2-3 свіжих помідора або 160 г консервованого лечо
- 20 г зелені петрушки - 2-3 зубки часнику
- спеції: кмин, сіль, перець червоний солодкий мелений - за смаком.
 
«Перкельт» що з угорського «смажене». До складу цієї страви входять часник, помідори, смажене м'ясо з цибулею, вершки і спеції. Паркелькі готують зі свинини, яловичини, курятини, риби, овочів і навіть раків! Як гарнір подають торгоню (домашні макарони) або невеликі галушки.
Для початку потрібно нарізати яловичину. Лук нарізаний обсмажують на жирі до золотистого кольору, додають нарізане м'ясо, солять, потім додають трохи червоного перцю і обсмажують на слабкому вогні. В кінці заливають бульйоном і тушкують до напівготовності. Після того, як м'ясо стушкувати додають нарізану картоплю, помідори, солодкий перець, лавровий лист і тушкують до готовності. В кінці заправляють зеленню петрушки часником.


Відгуки про нас
Марина
Все понравилось.
Популярні пропозиції