+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Боб-гуляш

Боб-гуляш – традиційна перша страва з м’яса, копченостей, квасолі, картоплі, солодкого перцю, паприки і спецій.

Це лише один з рецептів боб-гуляшу. Насправді їх багато. Тому що більшість закарпатців, хто береться його готувати вносить свої новинки і «родзинки» у приготуванні цієї страви.

Інгредієнти:

З розрахунку на 10-15 літрів:

1. м’ясо
* М’ясо голяшки свиняче 1-1,5 кг (нижня частина задньої свинячої ноги);
* Яловичина 0,5 кг;
* Свинина 0,5 кг;
* Копченості будь-які 0,5 кг;
* Свинячий жир – смалець 150-200 гр.

Вцілому м’яса – 2-3,5 кг на 10-15 літрів.

2. овочі

* Квасоля (попередньо замочити на ніч 2 склянки)
* Картопля 0,5 кг 5-7 шт.
* Помідори 0,5 кг або томат-паста 100-150 г
* Морквина 4-5 шт.
* Лавровий лист 4-5 шт.
* Червоний солодкий перець 2-3 шт.
* Червоний солодкий мелений перець 3-4 столових ложки.
* Корінь петрушки 4-5 корінців.
* Корінь селери – 1 невеликий корінець (стільки ж як петрушки).
* Часник 1-2 головки (залежно від розміру)
* Лук 0,5 кг або 4-5 цибулин.

3. інше

* Склянка борошна, яйце.
* Кмин – 10 г
* Сіль за смаком

Як готувати:
Весь процес приготування займає 1-2 години.

Попередньо в 5-7 літровій каструлі відварити 30-40 хв до напівготовності голяшку з лавровим листом і однієї цибулиною, можна не солити. Зрізати м’ясо з кістки і дрібно нарізати як нагуляш. Покласти назад в бульйон. Цибулю і лавровий лист викинути. Додати квасолю і нарізане як на гуляш інше м’ясо.
Нарізати овочі – цибуля (середня), картопля, морква, селера, помідори, перець, петрушку кубиками, ромбами, прямокутниками, – як настрій і фантазія дозволяють.
У 10-15 літровому казані або каструлі розтопити жир-смалець, додати нарізану цибулю, обсмажити його до золотистого кольору, потім додати червоний солодкий мелений перець, швидко перемішувати 1 хв, потім додати трохи бульйону – 1-2 ополоники.
Додати помідори або томат-пасту, червоний (зелений, жовтий) солодкий перець, посмажити 3-5 хв.
Додати у весь бульйон з м’ясом квасоля й інше нарізане м’ясо, копченості, долити води, довести до кипіння, посолити, варити 30-40 хв.
Додати петрушку, моркву, селеру, і через 20 хв додати картоплю.
Окремо приготувати тісто: склянка борошна і яйце розмішати з водою, як для галушки. Потім рідке тісто (з густотою як у сметани) брати столовою ложкою і потрохи, порційно, чайною ложкою, або на кінчику ножа кидати в киплячий гуляш. Вони там швидко твердіють, форма і розмір особливого значення не мають, але бажано не більше ніж поміщається в чайній ложці.
Дрібно нарізати часник і додати в боб-гуляш. Коли готова картопля (приблизно через 15-20 хв як її закинули) боб-гуляш готовий.

Цю чудову страву Ви можете спробувати, приїхавши в ЗОК «Сонячний»! Також, Ви можете взяти участь у майстер-класі з приготування даної страви від шеф-кухаря «Сонячного»!



Відгуки про нас
Анна
Дуже гарне місце, ми з чоловіком святкували два день народження,все супер. Смачна їжа і приємний персонал. Особлива подяка масажисту Едіку, він гарний спеціаліст.
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Популярні пропозиції