+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Боб-гуляш

Боб-гуляш – традиційна перша страва з м’яса, копченостей, квасолі, картоплі, солодкого перцю, паприки і спецій.

Це лише один з рецептів боб-гуляшу. Насправді їх багато. Тому що більшість закарпатців, хто береться його готувати вносить свої новинки і «родзинки» у приготуванні цієї страви.

Інгредієнти:

З розрахунку на 10-15 літрів:

1. м’ясо
* М’ясо голяшки свиняче 1-1,5 кг (нижня частина задньої свинячої ноги);
* Яловичина 0,5 кг;
* Свинина 0,5 кг;
* Копченості будь-які 0,5 кг;
* Свинячий жир – смалець 150-200 гр.

Вцілому м’яса – 2-3,5 кг на 10-15 літрів.

2. овочі

* Квасоля (попередньо замочити на ніч 2 склянки)
* Картопля 0,5 кг 5-7 шт.
* Помідори 0,5 кг або томат-паста 100-150 г
* Морквина 4-5 шт.
* Лавровий лист 4-5 шт.
* Червоний солодкий перець 2-3 шт.
* Червоний солодкий мелений перець 3-4 столових ложки.
* Корінь петрушки 4-5 корінців.
* Корінь селери – 1 невеликий корінець (стільки ж як петрушки).
* Часник 1-2 головки (залежно від розміру)
* Лук 0,5 кг або 4-5 цибулин.

3. інше

* Склянка борошна, яйце.
* Кмин – 10 г
* Сіль за смаком

Як готувати:
Весь процес приготування займає 1-2 години.

Попередньо в 5-7 літровій каструлі відварити 30-40 хв до напівготовності голяшку з лавровим листом і однієї цибулиною, можна не солити. Зрізати м’ясо з кістки і дрібно нарізати як нагуляш. Покласти назад в бульйон. Цибулю і лавровий лист викинути. Додати квасолю і нарізане як на гуляш інше м’ясо.
Нарізати овочі – цибуля (середня), картопля, морква, селера, помідори, перець, петрушку кубиками, ромбами, прямокутниками, – як настрій і фантазія дозволяють.
У 10-15 літровому казані або каструлі розтопити жир-смалець, додати нарізану цибулю, обсмажити його до золотистого кольору, потім додати червоний солодкий мелений перець, швидко перемішувати 1 хв, потім додати трохи бульйону – 1-2 ополоники.
Додати помідори або томат-пасту, червоний (зелений, жовтий) солодкий перець, посмажити 3-5 хв.
Додати у весь бульйон з м’ясом квасоля й інше нарізане м’ясо, копченості, долити води, довести до кипіння, посолити, варити 30-40 хв.
Додати петрушку, моркву, селеру, і через 20 хв додати картоплю.
Окремо приготувати тісто: склянка борошна і яйце розмішати з водою, як для галушки. Потім рідке тісто (з густотою як у сметани) брати столовою ложкою і потрохи, порційно, чайною ложкою, або на кінчику ножа кидати в киплячий гуляш. Вони там швидко твердіють, форма і розмір особливого значення не мають, але бажано не більше ніж поміщається в чайній ложці.
Дрібно нарізати часник і додати в боб-гуляш. Коли готова картопля (приблизно через 15-20 хв як її закинули) боб-гуляш готовий.

Цю чудову страву Ви можете спробувати, приїхавши в ЗОК «Сонячний»! Також, Ви можете взяти участь у майстер-класі з приготування даної страви від шеф-кухаря «Сонячного»!



Відгуки про нас
Валентина
Ми відпочивали невеликою компанією з 01.02.2022 по 12.02.2022. Дуже приємно здивовані. Одноголосно дали оцінку комплексу 5 зірок. Кімнати для проживаняя - свіжі та просторі, прибирання щодня, персонал доброзичливий та уважний. А їдальня - це, взагалі, особлива тема. У мене багато обмежень у харчуванні, але я мала можливість окремо замовляти дієтичні страви. Персонал їдальні дуже кваліфікований та уважний. Сонячний поставив \"високу планку\", хочеться побажати всім українським оздоровчим комплексам не тільки прагнути, а й досягти її.
Инна
Отдыхали здесь с 22.12 по 10.01 с 3 детками. Комплекс тянет на 5 звезд,цены доступны, питание 5*, организация новогодних праздников шыкарная. Девочки на рецепшене очень приветливые. Претензий никаких. Все просто на отлично.
Павел
Отдыхали в середине октября. С погодой повезло. Очень правильно, что в такое время Сонячный нанимает профессионалов, которые занимаются досугом. Большое спасибо Виктории. Её присутствие полностью меняет время отдыха. Утром зарядка, после обеда занятия по арт-терапии или скандинавская ходьба в горах, вечером йога или кино. Приятно, когда человек - профессионал! Подобная анимация наполняет отдых разнообразием. Я не слыхал, что бы другие пансионаты таким образом заботились о досуге. На зарядку утром ходило человек 8-10. Все были довольны и получали заряд бодрости до завтрака. Хотя самостоятельно не многие бы вышли на зарядку. Йога вечером - приятное и полезное времяпрепровождение, значительно лучше, чем обычный досуг у телевизора. Осенью темнеет рано, часов в 7 вечера и большинство людей, сделав круг возле озера, идут в номер. А Солнечный ломает такой стереотип. За это большое спасибо Виктории и администрации, которая нанимает таких профи!
9WKN28Z www.yandex.ru
9WKN28Z www.yandex.ru
Анна А.
"Сонячний" - прекрасное место для осеннего и зимнего отдыха. Но заметно, что пандемия коронавируса сказывается на качестве услуг и питании. Они стали хуже и обратить внимание на это очень важно.В меню очень мало овощей и много углеводов. А люди, которые не употребляют сахар, вынуждены отказываться от 30-40% еды.В меню ужина кефир часто заменяют на йогурт, хотя ранее в санатории готовили свою ряжанку, что было приятным и полезным бонусом.Сокращение медицинского персонала тоже отражается на качестве услуг.Но остаются и позитивные моменты. Огромный плюс именно этого санатория - квалифицированный специалист по организации досуга! Арт-терапевт Виктория Соломаха дала возможность ощутить ценность моментов, проведенных в "Сонячном". Она сумела организовать качественный, здоровый и разносторонний досуг для людей всех возрастов. На ее мастер-классах и мероприятиях было интересно и пенсионерам, и детям. Во время творческих мастерских Виктория пыталась разбудить в каждом участнике внутреннего ребенка, который спрятан за бытовыми и рабочими проблемами жизни. Те, с кем это получилось, уезжали счастливыми обновленными людьми. Походы в горы, ежедневные гимнастики с Викторией укрепляли здоровье не хуже массажей и лечебной воды. Вклад Виктории делает "Сонячный" уникальным местом, где можно найти не только здоровье, но и кусочек счастья).
Популярні пропозиції