Богораш-гуляш
Соковите м’ясо, (лопаткову частину, зарізання, голяшку) нарізати кубиками. У розтопленому жирі присмажити до золотавого кольору дрібно нарізаний лук. Зменшити вогонь, додати гарячий жир паприку, швидко перемішати й негайно додати м’ясо, потовчений часник, змішаний із кмином, небагато води й, зрідка помішуючи, продовжувати гасити на слабкому вогні. Додавати воду треба потроху щоб м’ясо не варилося, а гасилося. Очистити й нарізати кубиками картопля, зелений перець і помідори, а також приготувати чипетке. коли м’ясо буде майже готово, дати соку випарується, щоб залишився тільки жир. Додати картопля, добре розмішати й гасити поки він не стане стекленеть. Тоді додати бульйон або воду й зелений перець із помідорами. Коли гуляш буде майже готів, додати чипетке й дати їм зваритися.
Готування чипетке
80 гр. борошна, 1 яйце, сіль.
З борошна, яйця й солі (без води) замісити круте тісто. Розкотити його на посипаним борошном дошці товщиною близько 1 мм, потім обсипаними борошном руками отщипывать від нього безформні шматочки розміром приблизно з ніготь.
Ці шматочки зварити в киплячому супі. Коли тісто буде готове (через 3-4 хвилини), воно спливе на поверхню. Можна приготувати також галушки, змішавши борошно з водою в невеликій кількості до стану дуже густої сметани, потім чайною ложкою опускати дуже дрібними порціями цю суміш у суп.

Відгуки про нас