Бограч
Суп-бограч (гуляш) прийшов до нас з сусідньої угорської кухні. Зараз він популярний і на Закарпатті. Раніше його готували з усіх запасів, що були під рукою. Густий наваристий суп дійшов і до наших днів.
• Яловичина - 1 кг
• Помідор без шкури - 4 шт.
• Болгарський перець - 3 шт.
• Картопля - 4 шт.
• Цибуля ріпчаста - 4 шт.
• Морква - 2-3 шт.
• Сіль за смаком
• Перець - за смаком
• Паприка - за смаком
• Часник - за смаком
• Петрушка - за смаком
1. Відріжте шматок м'яса, приблизно 300 г і починайте варити бульйон. Інше м'ясо наріжте невеликими порціями і посипте паприкою, залишивши його на деякий час.
2. Проколів м'ясо, кидайте цибулю і обсмажте. Після, додайте пару столових ложок паприки в масло і цибулю, після чого розмішайте. Вкиньте м'ясо, а потім морквину.
3. Через деякий час додайте інші овочі - квасоля, перець, помідори. Все це потрібно перемішати і посолити.
4. Бульйон злегка залити так, щоб він швидко загус, як гуляш. Потім додайте гострий перець і закрийте кришкою. Зменшіть вогонь.
5. Хвилин через 40-60 додавайте картоплю, після доливайте бульйон. За смаком можна досолити.
Подавати потрібно в гарячому вигляді.
• Яловичина - 1 кг
• Помідор без шкури - 4 шт.
• Болгарський перець - 3 шт.
• Картопля - 4 шт.
• Цибуля ріпчаста - 4 шт.
• Морква - 2-3 шт.
• Сіль за смаком
• Перець - за смаком
• Паприка - за смаком
• Часник - за смаком
• Петрушка - за смаком
1. Відріжте шматок м'яса, приблизно 300 г і починайте варити бульйон. Інше м'ясо наріжте невеликими порціями і посипте паприкою, залишивши його на деякий час.
2. Проколів м'ясо, кидайте цибулю і обсмажте. Після, додайте пару столових ложок паприки в масло і цибулю, після чого розмішайте. Вкиньте м'ясо, а потім морквину.
3. Через деякий час додайте інші овочі - квасоля, перець, помідори. Все це потрібно перемішати і посолити.
4. Бульйон злегка залити так, щоб він швидко загус, як гуляш. Потім додайте гострий перець і закрийте кришкою. Зменшіть вогонь.
5. Хвилин через 40-60 додавайте картоплю, після доливайте бульйон. За смаком можна досолити.
Подавати потрібно в гарячому вигляді.

Відгуки про нас