Борщ зелений з бужениною
- 450-500 г щавлю,
- 5 картоплин середнього розміру
- 1 середня цибулина,
- 1 ст. ложка жиру, або шмат сала,
- 300-400 г копченого м’яса
- 1,5 – 2 л бульйону із свинячих копченостей,
- 1 яйце,
- 50-60 г сметани,
- зелень кропу,
- сіль,
- перець чорний мелений – за смаком.
Варять бульйон із свинячих копченостей. Свіжий щавель перебирають, добре промивають і дрібно нарізають. Також варто його скуштувати перед тим, як додавати до борщу, щавель буває різних сортів і різної кислотності. Якщо дуже кислий, дати менше.
Цибулю обчищають, дрібно січуть і пасерують на салі. Бульйон із свинячих копченостей доводять до кипіння і опускають у нього нарізану скибочками картоплю, варять 20 хвилин, потім додають пасеровку, нарізаний щавель. Солять, перчать і варять до готовності.
Перед подачею на стіл у кожну порцію борщу кладуть шматочок копченого м’яса, частинку круто звареного яйця, сметану, посипають подрібненою зеленню кропу. Іноді варені яйця замінюють сирими, тоді їх вбивають безпосередньо в каструлю з киплячим борщем.
Відгуки про нас