+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Гриб правдивий

«Щіряк», «біляк», «баба», «війт», «гриб правдивий» – все це різні назви одного гриба. Це білий гриб – ще один смачний інгредієнт гуцульської кухні.

Грибний гуцульський борщ

Вам потрібно:

  • 2 л води
  • склянка сушених грибів, 4-5 картоплин
  • 1 буряк, склянка білої заздалегідь замоченої білої квасолі
  • 1 середня головка городньої капусти
  • 100 г різного коріння (моркви, петрушки, селери)
  • 1 ст. ложка томату-пюре
  • сіль, цукор, лимонна кислота або оцет
  • сметана, грибний відвар
  • 2 ст. ложки олії, зелень.

Гриби промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин. Замочили? Дуже добре! Тепер варимо. Шаткуємо капусту. Корені, порізані соломкою, пасеруємо. Бурячок нарізаний соломкою також пасеруємо з томатом-пюре або ложкою оцту. В практично киплячу воду поміщаємо начищену й нарізану картоплю. Коли вода закипить, додаємо капусту. Варимо 15 хвилин. Потім додаємо нарізані соломкою відварені гриби разом з ними, зварену окремо квасолю, пасеровані корені та буряк. Заправляємо сіллю і варимо приблизно 7-10 хвилин. Справжній гуцульський грибний борщик куштують з глиняних глибоких мисочок. Гуцули кажуть, що саме так відчутно смак сповна. В мисочку додаємо домашньої сметанки.



Відгуки про нас
Марина
Все понравилось.
Популярні пропозиції