Гриб правдивий
«Щіряк», «біляк», «баба», «війт», «гриб правдивий» – все це різні назви одного гриба. Це білий гриб – ще один смачний інгредієнт гуцульської кухні.
Грибний гуцульський борщ
Вам потрібно:
- 2 л води
- склянка сушених грибів, 4-5 картоплин
- 1 буряк, склянка білої заздалегідь замоченої білої квасолі
- 1 середня головка городньої капусти
- 100 г різного коріння (моркви, петрушки, селери)
- 1 ст. ложка томату-пюре
- сіль, цукор, лимонна кислота або оцет
- сметана, грибний відвар
- 2 ст. ложки олії, зелень.
Гриби промиваємо і замочуємо у воді на кілька годин. Замочили? Дуже добре! Тепер варимо. Шаткуємо капусту. Корені, порізані соломкою, пасеруємо. Бурячок нарізаний соломкою також пасеруємо з томатом-пюре або ложкою оцту. В практично киплячу воду поміщаємо начищену й нарізану картоплю. Коли вода закипить, додаємо капусту. Варимо 15 хвилин. Потім додаємо нарізані соломкою відварені гриби разом з ними, зварену окремо квасолю, пасеровані корені та буряк. Заправляємо сіллю і варимо приблизно 7-10 хвилин. Справжній гуцульський грибний борщик куштують з глиняних глибоких мисочок. Гуцули кажуть, що саме так відчутно смак сповна. В мисочку додаємо домашньої сметанки.

Відгуки про нас