+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Гурка кров’яна закарпатська

Її обов’язково готують в день, коли ріжеться свиня, як правило, до Різдва, Великодня, весілля. Звідки сама назва – невідомо, швидше за все – угорського походження, хоча є припущення, що шведське. Шведською (gurka) – означає огірок, на який так схожий шматок гурки.

Склад: Кров свіжа (з свині), цибуля, сало свіже, рис, сіль, перець чорний мелений, вода, свиняча кишка.

Як готується?

Свіжу свинячу кров відварюють до готовності.
Свіже сало нарізають шматками і підсмажують до напівготовності, додають нарізану дрібними кубиками цибулю і смажать.
Промитий рис варять і промивають 2-3 рази у холодній воді, щоб він був розсипчастим.
Відварену кров і шкварки з смаженою цибулею з’єднують, пропускають через м’ясорубку з гратами середнього діаметра.
Рис можна залишити і цілим. Фарш добре перемішати, посолити, поперчити, додати сушений базилік і, поступово додаючи молоко, добре перемішати фарш до однорідного стану.
Череву промити під проточною водою, начинити за допомогою насадки. Сформувати і перев’язати ковбаски.
Обсмажити на смальці, попередньо проколовши з усіх боків зубочисткою, спочатку при низькій температурі, а після на високій до піджареної скоринки.
Спробувати цю дуже смачну ставу можна у нас в ЗОК “Сонячний”!



Відгуки про нас
Марина
Все понравилось.
Популярні пропозиції