+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Гурка кров’яна закарпатська

Її обов’язково готують в день, коли ріжеться свиня, як правило, до Різдва, Великодня, весілля. Звідки сама назва – невідомо, швидше за все – угорського походження, хоча є припущення, що шведське. Шведською (gurka) – означає огірок, на який так схожий шматок гурки.

Склад: Кров свіжа (з свині), цибуля, сало свіже, рис, сіль, перець чорний мелений, вода, свиняча кишка.

Як готується?

Свіжу свинячу кров відварюють до готовності.
Свіже сало нарізають шматками і підсмажують до напівготовності, додають нарізану дрібними кубиками цибулю і смажать.
Промитий рис варять і промивають 2-3 рази у холодній воді, щоб він був розсипчастим.
Відварену кров і шкварки з смаженою цибулею з’єднують, пропускають через м’ясорубку з гратами середнього діаметра.
Рис можна залишити і цілим. Фарш добре перемішати, посолити, поперчити, додати сушений базилік і, поступово додаючи молоко, добре перемішати фарш до однорідного стану.
Череву промити під проточною водою, начинити за допомогою насадки. Сформувати і перев’язати ковбаски.
Обсмажити на смальці, попередньо проколовши з усіх боків зубочисткою, спочатку при низькій температурі, а після на високій до піджареної скоринки.
Спробувати цю дуже смачну ставу можна у нас в ЗОК “Сонячний”!



Відгуки про нас
Лідія Бабич
Через карантин санаторій не працює. Додзвонитися неможливо. Нас не повідомили завчасно. За 2 тижні до заїзду вимушені шукати, питати. Це не гідне відношення до клієнтів. Таке враження, що сидять нишком, щоб лише завдатки не повертати. Я дуже незадоволена.
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Популярні пропозиції