+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Короп запечений з шампіньйонами

  • 1 великий короп (1 кг)
  • 200 г білих грибів або шампіньйонів
  • 2,5 столової ложки топленого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 3 столових ложки мелених сухарів
  • сіль і перець на смак.
  1. Свіжі шампіньйони очистити, промити, нарізати тонкими скибочками, скласти в сотейник, додати масло, сіль, мелений перець і влити 2 столових ложки води. Закрити сотейник кришкою і протушкувати гриби на слабкому вогні 10-15 хвилин.
  2. Почищену і випатрану рибу натерти зовні і всередині сіллю.
  3. Заправити тушковані гриби вершковим маслом, розтертим з сирими жовтками, меленими сухарями і білками, збитими в піну. Посолити, ретельно перемішати.
  4. Заповнити цим фаршем черевце риби і зашити білими нитками.
  5. Викласти на невелике деко, залити розтопленим маслом, поставити в духовку і запікати приблизно 40-45 хвилин, періодично поливаючи соком, узятим з дна дека.

На гарнір можна подати смажену картоплю і зелений салат.

Тим, хто любить рибу соковиту, можна за 5 хвилин до кінця запікання залити її сметаною (1/2 склянки). Перед подачею на стіл витягнути нитки.

Короп – дуже костиста риба, можна на ньому з обох боків зробити поперечні густі (кожні 1 см) насічки глибиною в 1 – 1,5 см, щоб розрубати менші кісточки, якими повне саме філе.



Відгуки про нас
Марина
Все понравилось.
Популярні пропозиції