Куліш карпатський
Смачна і ситна перша страва, якої вистачає на 8 повноцінних порцій.
Компоненти:
- М’ясо свинини на кістці — 0,5 кг;
- Сало з м’ясними прошарками — 0,5 кг;
- Картопля — 7-8 шт;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт;
- Морква — 1 — 2 шт;
- Гречка — 0,35 — 0,4 кг;
- Сіль, перець, спеції за смаком
- Зелень свіжа
Спосіб приготування:
У каструлю ємністю 5 літрів кладемо м’ясо, спеції, цибулину і заливаємо усе це холодною водою. Ставимо на вогонь.
Моркву очищаємо, ріжемо на дрібні шматочки і додаємо у бульйон.
Солимо за смаком через 1 годину кипіння. Варимо 1,5 години.
Після цього виймаємо з каструлі м’ясо і цибулю.
У бульйон додаємо гречку і картоплю, нарізану дрібними шматочками.
Варимо гречку впродовж 25 хвилин.
М’ясо відділяємо від кістки, нарізуємо дрібними шматочками і повертаємо в куліш. Варену цибулину викидаємо.
Сало нарізуємо дрібними шматками, солимо і смажимо на сковороді. Коли сало трохи розтопиться, додаємо в сковороду дрібно нарізану другу цибулину і смажимо, поки цибуля не стане золотистою.
Додаємо вміст сковороди в куліш.
Пробуємо гречку на готовність, коригуємо куліш на сіль і знімаємо його з вогню.
При поданні, в кулиш додається нарізана зелень.
Якщо куліш ще заправити димом від вогнища, зваривши його на природі, то це буде незабутня страва.
Відгуки про нас