Паприкаш
Одна з знаменитих страв закарпатської кухні – це паприкаш. Це смачна, апетитна, ситна старва стане прекрасним варіантом обіду або вечері для всієї родини. Паприкаш готують тільки з білих видів м’яса: курки, риби ягняти, телятини.
Паприкаш з телятини або свинини
Склад: телятина або свинина, жир, цибуля, перець червоний мелений солодкий, перець свіжий солодкий, помідори свіжі, вода, сіль, сметана, борошно, часник, зелень петрушки.
Як готується:
Теляче м’ясо або свинину нарізають кубиками по 3-4 шматка на порцію.
Лук нарізають кубиками, пасерують в розігрітому жирі до золотистого кольору, додають червоний мелений солодкий перець, швидко помішуючи.
У пасеровану цибулю кладуть нарізане м’ясо, додають трохи води і обсмажують на сильному вогні, щоб рідина трохи википіла. Потім додають свіжий солодкий перець, нарізаний смужками, а через кілька хвилин додають свіжі помідори, нарізані кружальцями, солять і тушкують до готовності.
Перед закінченням гасіння заливають сметану, змішану з борошном, доводять до кипіння і заправляють розтертим часником.
Курячого паприкаш
В давнину курячий паприкаш готували з дорослих курей, щоб додати страві більш насичений смак. В даний час для приготування курячого паприкаш часто використовуються курячі ніжки або грудки.
Куряче м’ясо солять і перчать а потім обсмажують до золотистого кольору на рослинній олії і на деякий час відкладають.
На жиру, що утворився, обсмажують дрібно нарізану ріпчасту цибулю і нарізаний соломкою свіжий солодкий перець, додають курячий бульйон, часник і солодку паприку.
Потім додають обсмажену курятину, яку гасять до тих пір, поки м’ясо не буде легко відділятися від кісток.
Далі в сметану додають трохи борошна, добре розмішують, виливають у паприкаш і доводять до кипіння.
Курячий паприкаш подають з галушками або макаронними виробами.
Відгуки про нас