+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Пеленгас запечений під сметанно-цибульним соусом

Риба Пеленгас – така спеціальна риба з роду кефалевих, що її майже не можливо зіпсувати. Вона смачна абсолютно по-всякому приготована – з ніжним м’ясом, майже без кісток, крім великих хребетних, ну й оскільки це морська риба, то й без річково-озерних присмаків, характерних, до прикладу, для щуки чи озерної звичайної форелі. Вона доступна (в супермаркетах) і дешева. Єдиний мінус – її не нарізають на стейки чи філе, а вона завжди величезна (такий вид). Тобто навряд чи вийде піти і купити, приміром, кілограм пеленгасу за 35 грн. Так чи інак доведеться взяти цілу рибу (від 2-3 кг і більше), що обійдеться гривень за 100. Але її вистачає на кілька разів або на кілька різних страв. Нарубали стейків – частину заморозили до наступного разу, а то й на два. А ще є величезні хвіст і голова на якусь рибну юшку.

Пеленгас запечений під цибульно-сметанним соусом:

  • 5 стейків з пеленгасу
  • 3 середні цибулини
  • 160 г сметани
  • чорний перець
  • сіль
  • прянощі для риби (будь-які готові)
  • 1 ст. ложка олії для змащування дека
  1. Пеленгас зазвичай продають уже почищеним, його залишається тільки нарубати і відкусити кускачками плавники. Отже, відрубали хвіст і голову, середину поділили на стейки.
  2. Приготували соус. Нарізали кільцями цибулю, змішали її з прянощами, трохи подавили руками, щоб цибуля пустила сік, додали сметану, розмішали, залишили соус настоюватися 15 хвилин.
  3. Деко вистелити фольгою або пергаментом, промастити олією і на нього викласти стейки.
  4. Викласти на нього зверху цибулю, полити все соусом і помістити в духову шафу на 40 хвилин (170-180 градусів).
  5. Подавати можна як саме по собі, так і з якимось легеньким салатом з рукколи. Руккола до риби і морепродуктів просто ідеальна.


Відгуки про нас
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Валентин
Прекрасно отдохнули с женой и детьми! Спасибо!
Елена
отдыхала в вашем санатории в этом году, осталась очень довольна. особое спасибо администрации санатория за привлечение к работе фитнес-инструктора и арт -терапевта Виктории Соломахи. Благодаря ее работе, жизнерадостности, творческому подходу и позитивному отношению к жизни, вы помогаете врачевать не только тела , но и души . И дети , и взрослые надолго запомнять ее мастерклассы и походы!
Валентина
О пребывании в Солнечном-только положительный отзыв.Это то место-куда хочется вернуться.Шикарное расположение, чистая и ухоженная территория, детская площадка, два бассейна.Благодаря неиссякаемому творческому потенциалу Виктории Соломахи и детским анниматорам, здесь не скучно ни детям , ни взрослым, это походы, тренинги, йога, игры, мастер классы, аквааэробика. День переполнен впечатлениями и эмоциями.Также выражаю слова благодарности всему Солнечному коллективу за ту атмосферу, которую они создают для нас-отдыхающих. Идеальная чистота, безумно вкусная еда, полный спектр услуг Медицинского центра.Благодарю за замечательный отдых!
Популярні пропозиції