+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Перкельт по-берегівськи (з яловичини)

Загалом за межами Закарпаття всі закарпатські страви, сильно приправлені паприкою, називають «гуляшем». Проте це не зовсім правильно. В закарпатській кухні, так само як і в угорській, зазвичай фігурують три страви, в яких паприка відіграє майже вирішальну роль: «гуляш», «перкельт», і «папрікаш».

Гуляш – це щось на зразок густого м’ясного супу, схожого на м’ясне рагу, приготованого з цибулею і паприкою, в якому, крім того, варяться нарізана шматочками картопля і дрібні галушки-чіпетки.
Перкельт – це рагу, в якому посічена цибуля відіграє значно більшу роль, ніж в «гуляші». Перкельт містить набагато менше рідини, він не вариться, як суп, а тушкується на слабкому вогні в густому соусі.

Нам знадобиться:

  • 800 г яловичини
  • 3-4 цибулини
  • 7-8 картоплин
  • 50 г смальцю
  • 1 перець стручковий солодкий
  • 2-3 свіжі помідори або 160 г консервованого лечо
  • 20 г зелені петрушки
  • 2-3 зубки часнику
  • спеції: кмин, сіль, перець червоний солодкий мелений – за смаком.

Яловичину нарізають. Дрібно нарізану цибулю пасерують на смальці, з’єднують з нарізаним м’ясом, солять, додають червоний перець, трохи обсмажують на слабкому вогні. Потім заливають бульйоном і тушкують до напівготовності. До тушкованого м’яса додають нарізані картоплю, солодкий перець та помідори або консервоване лечо, кмин, лавровий лист і тушкують до готовності. В кінці заправляють тертим часником, зеленню петрушки.



Відгуки про нас
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Валентин
Прекрасно отдохнули с женой и детьми! Спасибо!
Популярні пропозиції