Плов з грибами по-верховинськи
- 160 г сушених грибів
- 200 г рису
- 200 г цибулі ріпчастої
- 120 г олії
- 100 г моркви, сіль, перець, трішки коріандру – за смаком.
Промиті і перебрані гриби промивають і замочують звечора. Наступного дня варять у тій самій воді до готовності.
Цибулю дрібно січуть, обсмажують в олії до золотисто-прозорого стану, додають моркву, порізану довгими брусочками, все обсмажують, накривають кришкою і тушкують на слабкову вогні, доки морква трохи не пом’якне.
Відварені гриби нарізають грубою соломкою, або залишають цілими, якщо хто любить цілі. Додають до моркви.
Туди ж викладують заздалегідь перебраний, промитий і замочений на півгодини в теплій воді довгий рис, солять, додають інші прянощі на смак, і заливають усе процідженим грибним бульйоном, тушкують під кришкою до готовності на повільному вогні.

Відгуки про нас