Токан з сиром по-тячівськи
Нам знадобиться:
- 2 склянки кукурудзяного борошна
- 6 склянок води
- сіль
- 200 г твердого сиру
- 100 г копченого сала
- 50 г масла
- Варимо токан у казані.
- Десь на півготовності додаємо вершкове масло, добре розмішуємо і солимо. Будьмо уважні, у нас ще буде сир, який теж солоний.
- Топимо копчене сало на смалець і шкварочки. Відкладаємо.
- Беремо металевий “лабош” або миску, широку і невисоку, або форму для випічки тортів. Дно і стінки цієї миски щедро змазуємо витопленим із сала смальцем.
- Викладаємо в миску шар токану товщиною в 2 см. Змазуємо його смальцем. Натираємо шар сиру, потім знову токан, смалець і сир. Шаруємо, поки є місце в мисці або не закінчаться продукти. Верхній шар посипаємо сиром і залишками шкварок.
- Кладемо хвилин на 5-10 в духову шафу, градусів на 160-170.
- До токану подають сметану.

Відгуки про нас