+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Турош чусо – Лашки з сиром

Прадавня угорська страва з категорії “Проста їжа”. Зазвичай страви з цієї категорії вигадували селяни, в даному конкретному випадку вівчарі та пастухи, і всі вони є чудовими класичними прикладами того, як можна нагодувати велику сім’ю при найменших затратах. Турош чусо замикає Сімку всесвітньо відомих угорських страв, що вважаються культурною спадщиною Угорщини.

  • 1 кг борошна вищого гатунку
  • 3 яйця
  • 1 ложка смальцю з-під копченого сала
  • 250 г шкварок
  • 0.5 кг жирного некислого коров’ячого сиру, добре зцідженого,
  • 0.5 л сметани

З борошна, дрібки солі, яєць і 200 г води замісити круте тісто. Сформувати валик і дати йому постояти 5 хвилин. Потім розкатати його скалкою в тонкий лист, товщиною в сірник, знову лишити хай постоїть – 2 хвилини з одного боку, перевернути і ще 2 хвилини з другого.

Цим часом в каструлі вже має кипіти добре посолена вода, додати в неї ложку жиру або олії і вкинути порізане на квадратики (1,5 см х 1.5 см) або на смужки (3 см х 1 см) тісто. Накрити кришкою і коли квадратики спливуть, а вода закипить, вилити на друшляк і зцідити.

Промивати не треба, а одразу висипати в чавунний горщик, де вже кипить змішана з жиром з-під сала сметана. Добре перемішати.

Посолити, посипати сиром і викласти гіркою на блюдо. Зверху густо досипати сир, шкварки і, якщо залишилася, сметану. Подавати обов’язково гарячим.



Відгуки про нас
Лідія Бабич
Через карантин санаторій не працює. Додзвонитися неможливо. Нас не повідомили завчасно. За 2 тижні до заїзду вимушені шукати, питати. Це не гідне відношення до клієнтів. Таке враження, що сидять нишком, щоб лише завдатки не повертати. Я дуже незадоволена.
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Популярні пропозиції