+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Яблучний штрудель

Нам знадобиться:

  • 300 г замороженого слоєного бездріжджового тіста
  • 2 великі яблука
  • 1 велика груша
  • жменя родзинок
  • пів лимона
  • 3 ст. ложки цукру-піску в начинку
  • 1 з верхом ст. ложку цукру пудри для присипання
  • 1 стакан кондитерських сухарів
  • 150 г грецьких горіхів
  • 1 яйце
  • кориця
  • 4 гвоздички
  1. Тісто необхідно розморозити завчасно. Якщо в холодильнику (не в камері) – то за добу. Якщо при кімнатній температурі – то години за 4-5. Мікрохвильову піч в даному випадку краще не використовувати.
  2. Змелемо горіхи надрібно. Можна залишити кілька штук цілими, якщо хто любить цілі горіхи в начинках.
  3. Видавимо з половини лимона сік. Промиємо і замочимо родзинки у чашці з водою, хай набухнуть і пом’кнуть.
  4. Поріжемо яблука і грушу на кубики 1 см на 1 см, спочатку видаливши середину. Якщо фрукти товстошкірі і тверді, спочатку почистимо їх, потім поріжемо.
  5. Змішуємо їх з лимонним соком.
  6. Для начинки готуємо карамелізований сироп. Нагріваємо цукор і 1-2 ст ложки води і варимо на середньому вогні, доки не почне гуснути і ледь жовтнути. Буде багато бульбашок, це нормально, головне постійно помішувати. Коли трохи загусло, додаємо до сиропу фрукти, зціджені родзинки, корицю і гвоздику. Починаємо все разом нагрівати. Фрукти пустять сік, гріємо все разом, доки не випарується сік. Знімаємо з вогню, змішуємо з горіхами і даємо начинці вистигнути.
  7. Тим часом беремо великий чистий шмат білої льняної або бавовняної тканини (щось типу простирадла чи скатертини, чи великого кухонного рушника), застеляємо ним стіл. Штрудель розкачується не на дошці, а на рушнику для того, щоб його потім можна було скрутити. Руками на дошці це зробити буде набагато складніше.
  8. На льняньому рушнику розкачуємо тісто натонко (2 – максимум 3 мм). Має вийти прямокутник або квадрат рівномірно тонкий – такий, щоб крізь нього трохи видно було пальці.
  9. Посипаємо тісто шаром сухарів, залишивши по краях відступи по 3-4 см.
  10. Заздалегідь вимкаємо духову шафу на 200 градусів (якщо є, то на конвекцію), щоб вона встигла прогрітися. Коли штрудель готовий, його потрібно одразу класти в піч, бо почне розмокати і рватися.
  11. Викладаємо на сухарі начинку – в один ряд фруктів. Визбируємо гвоздику, бо застрягатиме в зубах.
  12. Збиваємо яйце і змащуємо ним краї тіста, мов клеєм.
  13. Беремо тісто за один край – загортаємо його на фрукти. Потім за допомогою рушника припіднімаємо штрудель і починаємо його загортати. Заклеюємо краї і боки і знову ж таки за допомогою рушника вивертаємо його на змащене олією деко, швом донизу.
  14. Випікаємо 20 хвилин. Ще гарячим присипаємо цукровою пудрою і даємо йому вистигнути. Потім нарізаємо гострим ножем на скибки. До нього можна подати ванільний соус і кілька листочків м’яти.


Відгуки про нас
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Олександр
Відпочивали з мамою та донькою з 15.07 по 24.07.Відпочинком задоволені, підлікувалися.Хочемо висловити подяку кухарям за смачну їжу.Медсестрі Валерії. Та окремо дякуємо Вікторії. Також ми вдячні сантехніку Петру ,що замінив систему в унітазі. Та дякуємо Ігорю Романовичу за турботу. Відпочинок сподобався,обов'язково ще повернемось))
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Валентин
Прекрасно отдохнули с женой и детьми! Спасибо!
Елена
отдыхала в вашем санатории в этом году, осталась очень довольна. особое спасибо администрации санатория за привлечение к работе фитнес-инструктора и арт -терапевта Виктории Соломахи. Благодаря ее работе, жизнерадостности, творческому подходу и позитивному отношению к жизни, вы помогаете врачевать не только тела , но и души . И дети , и взрослые надолго запомнять ее мастерклассы и походы!
Валентина
О пребывании в Солнечном-только положительный отзыв.Это то место-куда хочется вернуться.Шикарное расположение, чистая и ухоженная территория, детская площадка, два бассейна.Благодаря неиссякаемому творческому потенциалу Виктории Соломахи и детским анниматорам, здесь не скучно ни детям , ни взрослым, это походы, тренинги, йога, игры, мастер классы, аквааэробика. День переполнен впечатлениями и эмоциями.Также выражаю слова благодарности всему Солнечному коллективу за ту атмосферу, которую они создают для нас-отдыхающих. Идеальная чистота, безумно вкусная еда, полный спектр услуг Медицинского центра.Благодарю за замечательный отдых!
Популярні пропозиції