+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Яблучний штрудель

Нам знадобиться:

  • 300 г замороженого слоєного бездріжджового тіста
  • 2 великі яблука
  • 1 велика груша
  • жменя родзинок
  • пів лимона
  • 3 ст. ложки цукру-піску в начинку
  • 1 з верхом ст. ложку цукру пудри для присипання
  • 1 стакан кондитерських сухарів
  • 150 г грецьких горіхів
  • 1 яйце
  • кориця
  • 4 гвоздички
  1. Тісто необхідно розморозити завчасно. Якщо в холодильнику (не в камері) – то за добу. Якщо при кімнатній температурі – то години за 4-5. Мікрохвильову піч в даному випадку краще не використовувати.
  2. Змелемо горіхи надрібно. Можна залишити кілька штук цілими, якщо хто любить цілі горіхи в начинках.
  3. Видавимо з половини лимона сік. Промиємо і замочимо родзинки у чашці з водою, хай набухнуть і пом’кнуть.
  4. Поріжемо яблука і грушу на кубики 1 см на 1 см, спочатку видаливши середину. Якщо фрукти товстошкірі і тверді, спочатку почистимо їх, потім поріжемо.
  5. Змішуємо їх з лимонним соком.
  6. Для начинки готуємо карамелізований сироп. Нагріваємо цукор і 1-2 ст ложки води і варимо на середньому вогні, доки не почне гуснути і ледь жовтнути. Буде багато бульбашок, це нормально, головне постійно помішувати. Коли трохи загусло, додаємо до сиропу фрукти, зціджені родзинки, корицю і гвоздику. Починаємо все разом нагрівати. Фрукти пустять сік, гріємо все разом, доки не випарується сік. Знімаємо з вогню, змішуємо з горіхами і даємо начинці вистигнути.
  7. Тим часом беремо великий чистий шмат білої льняної або бавовняної тканини (щось типу простирадла чи скатертини, чи великого кухонного рушника), застеляємо ним стіл. Штрудель розкачується не на дошці, а на рушнику для того, щоб його потім можна було скрутити. Руками на дошці це зробити буде набагато складніше.
  8. На льняньому рушнику розкачуємо тісто натонко (2 – максимум 3 мм). Має вийти прямокутник або квадрат рівномірно тонкий – такий, щоб крізь нього трохи видно було пальці.
  9. Посипаємо тісто шаром сухарів, залишивши по краях відступи по 3-4 см.
  10. Заздалегідь вимкаємо духову шафу на 200 градусів (якщо є, то на конвекцію), щоб вона встигла прогрітися. Коли штрудель готовий, його потрібно одразу класти в піч, бо почне розмокати і рватися.
  11. Викладаємо на сухарі начинку – в один ряд фруктів. Визбируємо гвоздику, бо застрягатиме в зубах.
  12. Збиваємо яйце і змащуємо ним краї тіста, мов клеєм.
  13. Беремо тісто за один край – загортаємо його на фрукти. Потім за допомогою рушника припіднімаємо штрудель і починаємо його загортати. Заклеюємо краї і боки і знову ж таки за допомогою рушника вивертаємо його на змащене олією деко, швом донизу.
  14. Випікаємо 20 хвилин. Ще гарячим присипаємо цукровою пудрою і даємо йому вистигнути. Потім нарізаємо гострим ножем на скибки. До нього можна подати ванільний соус і кілька листочків м’яти.


Відгуки про нас
Валентина
Ми відпочивали невеликою компанією з 01.02.2022 по 12.02.2022. Дуже приємно здивовані. Одноголосно дали оцінку комплексу 5 зірок. Кімнати для проживаняя - свіжі та просторі, прибирання щодня, персонал доброзичливий та уважний. А їдальня - це, взагалі, особлива тема. У мене багато обмежень у харчуванні, але я мала можливість окремо замовляти дієтичні страви. Персонал їдальні дуже кваліфікований та уважний. Сонячний поставив \"високу планку\", хочеться побажати всім українським оздоровчим комплексам не тільки прагнути, а й досягти її.
Инна
Отдыхали здесь с 22.12 по 10.01 с 3 детками. Комплекс тянет на 5 звезд,цены доступны, питание 5*, организация новогодних праздников шыкарная. Девочки на рецепшене очень приветливые. Претензий никаких. Все просто на отлично.
Павел
Отдыхали в середине октября. С погодой повезло. Очень правильно, что в такое время Сонячный нанимает профессионалов, которые занимаются досугом. Большое спасибо Виктории. Её присутствие полностью меняет время отдыха. Утром зарядка, после обеда занятия по арт-терапии или скандинавская ходьба в горах, вечером йога или кино. Приятно, когда человек - профессионал! Подобная анимация наполняет отдых разнообразием. Я не слыхал, что бы другие пансионаты таким образом заботились о досуге. На зарядку утром ходило человек 8-10. Все были довольны и получали заряд бодрости до завтрака. Хотя самостоятельно не многие бы вышли на зарядку. Йога вечером - приятное и полезное времяпрепровождение, значительно лучше, чем обычный досуг у телевизора. Осенью темнеет рано, часов в 7 вечера и большинство людей, сделав круг возле озера, идут в номер. А Солнечный ломает такой стереотип. За это большое спасибо Виктории и администрации, которая нанимает таких профи!
9WKN28Z www.yandex.ru
9WKN28Z www.yandex.ru
Анна А.
"Сонячний" - прекрасное место для осеннего и зимнего отдыха. Но заметно, что пандемия коронавируса сказывается на качестве услуг и питании. Они стали хуже и обратить внимание на это очень важно.В меню очень мало овощей и много углеводов. А люди, которые не употребляют сахар, вынуждены отказываться от 30-40% еды.В меню ужина кефир часто заменяют на йогурт, хотя ранее в санатории готовили свою ряжанку, что было приятным и полезным бонусом.Сокращение медицинского персонала тоже отражается на качестве услуг.Но остаются и позитивные моменты. Огромный плюс именно этого санатория - квалифицированный специалист по организации досуга! Арт-терапевт Виктория Соломаха дала возможность ощутить ценность моментов, проведенных в "Сонячном". Она сумела организовать качественный, здоровый и разносторонний досуг для людей всех возрастов. На ее мастер-классах и мероприятиях было интересно и пенсионерам, и детям. Во время творческих мастерских Виктория пыталась разбудить в каждом участнике внутреннего ребенка, который спрятан за бытовыми и рабочими проблемами жизни. Те, с кем это получилось, уезжали счастливыми обновленными людьми. Походы в горы, ежедневные гимнастики с Викторией укрепляли здоровье не хуже массажей и лечебной воды. Вклад Виктории делает "Сонячный" уникальным местом, где можно найти не только здоровье, но и кусочек счастья).
Популярні пропозиції