+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (097) 779-2959+38 (099) 279-2959
меню
toggle menu

Яблучний штрудель

Нам знадобиться:

  • 300 г замороженого слоєного бездріжджового тіста
  • 2 великі яблука
  • 1 велика груша
  • жменя родзинок
  • пів лимона
  • 3 ст. ложки цукру-піску в начинку
  • 1 з верхом ст. ложку цукру пудри для присипання
  • 1 стакан кондитерських сухарів
  • 150 г грецьких горіхів
  • 1 яйце
  • кориця
  • 4 гвоздички
  1. Тісто необхідно розморозити завчасно. Якщо в холодильнику (не в камері) – то за добу. Якщо при кімнатній температурі – то години за 4-5. Мікрохвильову піч в даному випадку краще не використовувати.
  2. Змелемо горіхи надрібно. Можна залишити кілька штук цілими, якщо хто любить цілі горіхи в начинках.
  3. Видавимо з половини лимона сік. Промиємо і замочимо родзинки у чашці з водою, хай набухнуть і пом’кнуть.
  4. Поріжемо яблука і грушу на кубики 1 см на 1 см, спочатку видаливши середину. Якщо фрукти товстошкірі і тверді, спочатку почистимо їх, потім поріжемо.
  5. Змішуємо їх з лимонним соком.
  6. Для начинки готуємо карамелізований сироп. Нагріваємо цукор і 1-2 ст ложки води і варимо на середньому вогні, доки не почне гуснути і ледь жовтнути. Буде багато бульбашок, це нормально, головне постійно помішувати. Коли трохи загусло, додаємо до сиропу фрукти, зціджені родзинки, корицю і гвоздику. Починаємо все разом нагрівати. Фрукти пустять сік, гріємо все разом, доки не випарується сік. Знімаємо з вогню, змішуємо з горіхами і даємо начинці вистигнути.
  7. Тим часом беремо великий чистий шмат білої льняної або бавовняної тканини (щось типу простирадла чи скатертини, чи великого кухонного рушника), застеляємо ним стіл. Штрудель розкачується не на дошці, а на рушнику для того, щоб його потім можна було скрутити. Руками на дошці це зробити буде набагато складніше.
  8. На льняньому рушнику розкачуємо тісто натонко (2 – максимум 3 мм). Має вийти прямокутник або квадрат рівномірно тонкий – такий, щоб крізь нього трохи видно було пальці.
  9. Посипаємо тісто шаром сухарів, залишивши по краях відступи по 3-4 см.
  10. Заздалегідь вимкаємо духову шафу на 200 градусів (якщо є, то на конвекцію), щоб вона встигла прогрітися. Коли штрудель готовий, його потрібно одразу класти в піч, бо почне розмокати і рватися.
  11. Викладаємо на сухарі начинку – в один ряд фруктів. Визбируємо гвоздику, бо застрягатиме в зубах.
  12. Збиваємо яйце і змащуємо ним краї тіста, мов клеєм.
  13. Беремо тісто за один край – загортаємо його на фрукти. Потім за допомогою рушника припіднімаємо штрудель і починаємо його загортати. Заклеюємо краї і боки і знову ж таки за допомогою рушника вивертаємо його на змащене олією деко, швом донизу.
  14. Випікаємо 20 хвилин. Ще гарячим присипаємо цукровою пудрою і даємо йому вистигнути. Потім нарізаємо гострим ножем на скибки. До нього можна подати ванільний соус і кілька листочків м’яти.


Відгуки про нас
Марина
Два года назад я впервые отдыхала в пансионате"Солнечный".И опять вернулась сюда в октябре 2021.Комфортные номера, продуманное питание,замечательная лечебная база,профессионализм сотрудников,все это осталось по-прежнему прекрасным!Новые впечатления?Огромное спасибо администрации пансионата за Викторию Соломаху!!!Скандинавская ходьба в Карпатах,утренняя зарядка на свежем воздухе,йога,танцы,киносеансы,арт-терапия- все, что она организовала,проводила с большой любовью,красиво и душевно !С искренней благодарностью и до новых встреч
Марина
Два года назад я впервые отдыхала в пансионате"Солнечный".И опять вернулась сюда в октябре 2021.Комфортные номера, продуманное питание,замечательная лечебная база,профессионализм сотрудников,все это осталось по-прежнему прекрасным!Новые впечатления?Огромное спасибо администрации пансионата за Викторию Соломаху!!!Скандинавская ходьба в Карпатах,утренняя зарядка на свежем воздухе,йога,танцы,киносеансы,арт-терапия- все, что она организовала,проводила с большой любовью,красиво и душевно !С искренней благодарностью и до новых встреч
Татьяна Жабская
Это было восхитительно. Я с удовольствием вернусь ,если Виктория продолжит работу с нами. Это ощущение и моё и моих друзей.
Алёна
Отдыхали с мужем 12 дней сентября 2021г. Номер хороший, уборка регулярно, смена белья часто. Еда в ресторане разнообразная, очень понравилось. Всё компактно:бювет, лечение, ресторан, номера, всё в одном месте. Очень понравился массаж и гидромассаж. Персонал весь отличный! Инструктор Виктория Соломаха " изюминка" санатория. Утренняя зарядка на свежем воздухе супер, как и походы, танцы, психологические релаксации. Ждём следующий отпуск, хотим опять к вам!
Марина Горова
Відпочивала в санаторії в вересні 2021р. дуже сподобалося. Затишне місце, знаходиться біля лісу, подалі від гоміну людей і авто. Додає затишку камін в холлі. А холодними ночами навіть включали опалення,хоча до опалювального сезону було іще далеко. Дуже зручно що процедури усі на місці . Душ шарко був божествений!!!! А Вікторія, організатор дозвілля,взагалі чудо!
Популярні пропозиції