+38 (097) 779 29 59
+38 (099) 279 29 59
+38 (067) 829-6203+38 (050) 446-7069
меню
toggle menu

Закарпатський банош

                                                    

Банош - це національна традиційна гуцульська страва, яку давно варили ще пастухи. Його унікальність була в тому, що готували його на вікні. При цьому він повинен пропахнути димом.



 Сметана - 1 стакан
 Вода - 1 склянка
 Кукурудзяне борошно - 1 склянка
 Сіль за смаком
 Копчене сало - 100 г
 Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
 Білі гриби - 1 шт.
 Бринза - 150 г
 Сир - 100-150 г
 Масло рослинне для обсмажування
 Чорний мелений перець - за смаком


1. Для початку змішайте в каструлі сметану і воду, потім додайте кукурудзяне борошно.
2. Не забувайте помішувати постійно і при цьому посоліть його.
3. На патальні підсмажте копчене сало.
4. Шматочки сала викладіть в сторону, а на його жиру підсмажте дрібно нарізану цибулю, після цього додайте до них заморожений білий гриб порізаний шматочками і підсмажте.
5. Натріть пармезан.
6. Після приготування, готовий банош викладіть на тарілку з одного боку, з краю покладіть смажене сало, з іншого - гриби з цибулею, з третьої - сир, з четвертої - бринзу.
7. В кінці поперчіть. Подавайте блюдо гарячим.



Відгуки про нас
Лідія Бабич
Через карантин санаторій не працює. Додзвонитися неможливо. Нас не повідомили завчасно. За 2 тижні до заїзду вимушені шукати, питати. Це не гідне відношення до клієнтів. Таке враження, що сидять нишком, щоб лише завдатки не повертати. Я дуже незадоволена.
Екатерина Федоровна Рало
Отдыхали с подругой в мае 2019г. В основном, все понравилось: питание отличное,разнообразное,ресторанное(сервировка,подача блюд-отлично).Что касается процедур-девочки старались.Не хватило досуга,его вообще не было.А так отдых удался!
Популярні пропозиції